Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

42 zorgappartementen, 16 verpleeghuisplaatsen, 30 sociale huurappartementen en een zorgplint 

In opdracht van Stichting Zorggroep Drenthe en Woonservice ontwikkelt Rizoem de eerste fase van Wonen op Jade. Deze fase omvatten de ontwikkeling van drie nieuwe gebouwen: nieuwbouw van Woonzorgcentrum de Wester Es en het Eshuus voor Zorggroep Drenthe, vervangende nieuwbouw van Het Karspelhuis voor  Welzijnswerk Midden-Drenthe en 30 huurappartementen die door Zorggroep Drenthe van Woonservice zullen worden gehuurd.

De uitdaging in de ontwerpfase is het combineren van de nieuwbouwwensen van de verschillende partijen met  architectuur die past binnen het gebied in combinatie met veel groen. Daarnaast is toegewerkt naar een ontwerp waarbij een “dorpsplein” is gecreëerd waardoor levendigheid, overdag en ’s avonds, in het gebied ontstaat.

Voor de invulling van het terrein en het openbare groen zal een platform van betrokkenen in het leven worden geroepen. Hierin kunnen bewoners uit de buurt zitting nemen om gezamenlijk ideeën en wensen uit te werken. Rizoem (Robert Kuipers) is de partij die in opdracht van Woonservice en Zorggroep Drenthe verantwoordelijk is voor de projectontwikkeling. 

overzicht werk
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl