Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Watertoren

Na ruim 30 jaar leegstand is de Watertoren Noord, sinds mei 2014 weer in gebruik.  De watertoren, van 45,3 meter hoog, is gebouwd in 1908 in opdracht van de N.V. Groninger Waterleiding als waterleverancier voor het Academische Ziekenhuis en als buffer bij calamiteiten met brand voor de omliggende wijken.

Het Groninger Monumentenfonds is in 2013 gestart met de renovatie van de toren, dit zorgt voor een tweede leven als evenement locatie. De zwarte stalen constructie van het waterreservoir is schoongemaakt en opengebroken, en biedt nu ruimte aan het Auditorium en de Ronde Zaal daarboven. Via een  glazen gedeelten in de vloer is een doorkijk tussen beide ruimten gecreëerd. Zo zijn de constructiebalken van de nok van de toren op alle verdiepingen zichtbaar. Via de oorspronkelijke ramen van de toren kijkt u uit over de stad en de provincie Groningen. Bij de renovatie zijn zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard gebleven. De Bovenkamer van Groningen is de nieuwe naam voor de Watertoren Noord in Groningen. Met de herbestemming van de monumentale Watertoren Noord is Groningen een unieke, sfeervolle locatie rijker!

Dick Janssen van Rizoem is directeur van het Groninger Monumenten Fonds.

overzicht werk
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl