Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Beleidsplan transitie sportvoorzieningen

De gemeente Delfzijl heeft in het verleden veel geïnvesteerd in sportvelden, -hallen en andere sportvoorzieningen. Op dit moment is er een overschot aan deze voorzieningen. Dit overschot zal door de aanhoudende bevolkingskrimp en het veranderende sportgedrag alleen maar groter worden.

Rizoem / Gosé Posthumus heeft, in samenwerking met Weusthuis en partners, van de gemeente Delfzijl de opdracht gekregen om een beleidsplan op te stellen waarin de mogelijkheden van bezuinigingen op, en het concentreren van, sportvoorzieningen worden verkend.

Een belangrijk uitgangspunt binnen dit plan is dat het belangrijk voor bewoners is dat er faciliteiten zijn om te kunnen sporten: de sportverenigingen en de sportaccommodaties spelen een grote rol binnen de sociale structuur in een dorpskern of wijk. Daarbij is het belangrijk dat er een goede afweging wordt gemaakt tussen de kosten van de voorzieningen en het gebruik. Maar ook wordt rekening gehouden met het belang van sporten binnen redelijke afstand van school en woonplaats, voor zowel jong en oud. 

overzicht werk
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl