Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Extended stay, Leeuwarden

De locatie Zuidergrachtswal - Achter de Hoven te Leeuwarden is prachtig gelegen aan de rand van het centrum, met uitzicht op de historische bebouwing van de binnenstad. De namen van beide straten refereren naar een stuk geschiedenis van de stad toen de begrenzing van de stad nog uit wallen bestond en de lusthoven buiten de stadsgracht werden aangelegd. De statige herenhuizen werden gebouwd vanaf 1860 toen een gedeelte van de zuidelijke stadsgracht rechtgetrokken werd. Op de locatie stond tot in de vorige eeuw de herberg "de Rode boer".

De nieuwbouw dicht het huidige "gat" op de hoek van beide straten. Het uitgangspunt is het afmaken van het straatbeeld in een symmetrische opzet, die de ronding van de kavel volgt.

Het plan bestaat uit 22 'extended stay' appartementen, volledig gemeubileerd en ingericht, bedoeld voor mensen die hier niet komen wonen, maar hier om uiteenlopende redenen tijdelijk (minimaal 1 maand, maximaal 12 maanden) passende huisvesting zoeken; uniek in Friesland. De doelgroep is gevarieerd, hoofdzakelijk hoger opgeleid, met oog voor de binnenstedelijke dynamiek. Dit kunnen expats zijn, internationale gastdocenten, tijdelijke aanstellingen.

 

 

overzicht werk
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl