Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Cortingborgh

In de oksel van de Bedumerweg en de Ringweg-Noord zal een 9 hoekige toren verrijzen. Het gebouw bestaat uit 21 lagen en heeft een zeer divers programma en bestaat uit studio’s, collectieve voorzieningen en commerciële voorzieningen. 

De toren zorgt voor een bijzondere woonervaring: prettige, makkelijk indeelbare ruimtes die een grote mate van privacy combineren met een weids uitzicht op de stad. Extra kwaliteit is de ‘straat’ van geschakelde ruimtes met collectieve voorzieningen, die door het hele gebouw heen loopt. De bewoners beheren zelf deze ruimtes en kunnen er eigen invulling aan geven, zoals studielandschap, muziekruimte, fitnessplek, biljartruimte, etc. De bewoner krijgt dus naast zijn woning een uitgebreid keuzemenu, dat hij helemaal op zijn wensen kan aanpassen.

De onderste drie verdiepingen zijn ruimtelijk opengewerkt tot een driedimensionaal, openbaar toegankelijk marktplein. Hier worden commerciële voorzieningen gerund, zoals fiets- en computerreparaties, een repro, belastinghulp, een oppascentrale of een eetcafé.

De bijzondere openbare ruimte in de toren wordt voortgezet in het landschap rondom de toren. Aan het water en op de grote trap is plek om te zitten, te picknicken of een wijntje te drinken. Ook is er alle ruimte om te flaneren of te fietsen tussen de bomen. Voor sportliefhebbers is er een verdiept plein voor bijvoorbeeld balsporten.

 

De toren fungeert als stadsmarkering op de grens van stad en ommeland, en laat de identiteit van Groningen als actieve jongerenstad in de skyline zien.

Het gebruik van de toren door de jongeren zelf speelt een belangrijke rol in de steeds variërende uitstraling van het gebouw. De kamers, de collectieve straat, de overdekte markt en de openbare ruimte creëren samen een levendige, verticale stedelijke ruimte en een uniek woonmilieu voor jongeren.

 

 

overzicht werk
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl