Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Samen wonen, maar dan écht anders 

De voormalige Borgmanscholen aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en de Jacobijnerstraat betreffen twee van de veertien door de gemeente Groningen aangewezen locaties waar creatieve en inspirerende oplossingen voor het wonen in de binnenstad gerealiseerd kunnen gaan worden. De beide scholen komen te koop voor cohousing projecten. DAAD architecten uit Beilen heeft reeds een ontwerpstudie gemaakt voor de locatie aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en Specht architecten uit Groningen heeft hetzelfde gedaan voor de locatie aan de Jacobijnerstraat. Beide bureaus gaan samen met de toekomstige bewoners de definitieve plannen maken.

Aanmelden en selectie

Vanaf 10 oktober 2017 is er de mogelijkheid je als groep of als individu aan te melden voor één van de locaties. Dit doe je door het aanmeldingsformulier op de website www.borgmanscholencohousing.nl in te vullen en te versturen. Aanmelden kan tot 20 november 2017. 

Iedereen die zich als belangstellende heeft aangemeld nodigen we uit voor het oriëntatie- en keuzetraject. Aan het eind daarvan dien je, met jouw groep, een woonplan in. KUUB en Rizoem zullen deze stappen begeleiden. Uiteindelijk zal elk van de locaties worden toegewezen aan één van de groepen die een gedegen en realiseerbaar woonplan indient, dat past bij de door de gemeente gestelde randvoorwaarden. Hieronder volgt meer informatie over de inhoud en het tijdpad van dit traject.

Planning:

10 oktober tot 20 november 2017
Inschrijving door het insturen van het aanmeldformulier.

24 en 25 november 2017
Workshopweekend ‘snelkookpan’ sessie

22 december 2017
Deadline indiening woonplannen

12 januari 2018
Uitslag

Workshop

Op 24 en 25 november 2017 organiseren KUUB en Rizoem voor de ingeschreven belangstellenden een workshop in de vorm van een ‘snelkookpan’ sessie. Doel van de workshop is om belangstellenden inzicht en hulpmiddelen aan te reiken voor het maken van hun eigen afwegingen en gezamenlijk woonplan.

Programma workshop

Vrijdag 24 november van 15.00 tot 21.00 uur met tussendoor een buffet

 • Bezichtiging locaties
 • Speeddaten met andere belangstellenden
 • Toelichting door de architecten
 • Informatie over het ontwikkelproces
 • Financiën

Zaterdag 25 november van 10.00 tot 17.00 uur met tussendoor een lunch

 • Inventarisatie van wensen en mogelijkheden; individueel en collectief
 • Groepen vormen
 • Werken aan woonplannen
 • Prijskaartje woonwensen
 • Vervolgafspraken maken

Inloopspreekuur:

Na de workshop ga je met jouw groep verder om jullie woonplan af te maken en beslis je of jullie je definitief willen inschrijven voor één van de locaties. Je kunt eventueel nog wat laatste vragen stellen tijdens het inloopspreekuur op maandagmiddag 11 december 2017 bij KUUB of bij Rizoem.

Officiële inschrijving:

Op vrijdag 22 december 2017, uiterlijk 17:00 uur moeten de woonplannen ingediend zijn bij KUUB of bij Rizoem.

Beoordeling:

Tussen 22 december 2017 en 12 januari 2018 zullen KUUB en Rizoem de aanmeldingen gaan beoordelen. Bij de beoordeling van de woonplannen wordt gekeken naar:

 • Voldoet het woonplan aan alle randvoorwaarden?
 • Is er een complete groep?
 • Is er een reëel perspectief dat deze groep het planproces kan doorlopen?
 • Kan de groep het plan financieren?

Uitslag:

Op vrijdag 12 januari 2018 wordt bekend gemaakt welke groep op welke locatie door mag met het ontwikkelen van hun woonplan. Als er meerdere groepen zijn met een realiseerbaar woonplan zal notaris Nielsen uit Groningen per locatie één groep trekken middels loting.

Voor meer informatie neem eens een kijkje op de website via de volgende link: https://goo.gl/FLDCa4 of in de brochure Borgmanscholen Co-housing

overzicht werk
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl