Bel mij terug

Uw gegevens zijn succesvol naar ons verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

In maart 2017 kwam de vraag van George Groote (bestuurslid Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis) of Rizoem mee wilde doen aan de Marathon van New York. De vraag was niet geheel vreemd: al een aantal jaren doet Rizoem actief mee aan hardloopevenementen als de 4Mijl en de Zevenheuvelenloop.

Robert Kuiper was direct enthousiast en wist Alexander Wenker en later ook zijn vrouw Jolanda ten Seldam over te halen om mee te doen. Met twee grote uitdagingen in het verschiet: trainen voor een marathon en geld inzamelen voor het goede doel.

De eerste bijdragen voor de reis en het verblijf deden Robert, Jolanda en Alexander zelf. Ook Rizoem deed een flinke bijdrage. Daarna werden diverse acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen. Bij Nijestee kon men euro’s ruilen voor muntdrop, een schoonzusje van Alexander verkocht ‘knieperties’ op de markt, op het Bouwvakfeest in Oud Lutten werd geld ingezameld, de plaatselijke bakker deed mee en voor het goede doel werd een vriendenkring op een diner getrakteerd. Ook in het netwerk werd een serieus beroep op gulle giften gedaan. Een aantal leuke acties op de Rizoem-BBQ bracht veel geld op en veel relaties doneerden spontaan (vaak grote) bedragen. Gevraagd was een bedrag van minimaal € 12.750,-, de gulle gevers brachten het bedrag op ruim € 16.000,-. Niet alleen Rizoem maar ook het Beatrix Kinderziekenhuis is hier reuze blij mee. Met het geld kan het ziekenhuis de gewenste familiekamer realiseren.

Naast geld inzamelen moest natuurlijk ook getraind worden! Dat ging niet zonder slag of stoot, niet alle ledematen werkten soepel mee! Hulpmiddelen, nieuwe hardloopschoenen, podologie, manuele therapie en fysiotherapie werden aangegrepen om kwaaltjes en klachten te verhelpen. En na verloop van tijd werd duidelijk dat een goede voorbereiding beslist nodig is om een marathon te kunnen lopen.

Hoe dan ook… op donderdag 2 november stapten Robert, Jolanda en Alexander vol goede moed in het vliegtuig naar New York. Op vrijdag kon het startnummer worden opgehaald, dat was al een evenement op zich en de eerste spanning was voelbaar. Die dag was het heerlijk weer en om de benen te sparen werden fietsen gehuurd en een bezoekje aan Brooklyn gebracht.

Zaterdag vroeg om nog minder inspanning om uitgerust naar de start te kunnen. Met de fiets werd Manhattan verkend met als afsluiting een pastabuffet in het Central Park. ’s Avonds op tijd naar bed en zondag 5 november ging om klokslag 4.00 uur de wekker. Met voldoende proviand en de nodige reservekleding gingen de deelnemers naar de start op Staten Island. De controle was streng en eenmaal in het startvak begon het lange wachten. Totdat even na tienen het startschot klonk…

Wat een ervaring is het om dan eindelijk de marathon te mogen rennen! Via de brug van Staten Island richting Brooklyn en via Queens naar Manhattan. Duizenden lopers en nog meer toeschouwers. Met de namen op het shirtje van het Beatrix Kinderziekenhuis wisten de toeschouwers Robert, Jolanda en Alexander vooruit te schreeuwen! Ruim 42 km rennen, wat een eind maar vooral ook: wat een bijzonder evenement! Vooral als je de laatste kilometers in het Central Park richting de finish gaat. En als je die lijn eenmaal passeert en de mooie grote medaille om je nek krijgt, dan kom je in een onwerkelijke en grandioze overwinningsroes.

De voorbereiding was zwaar en de marathon een hele opgave om te rennen maar voor geen goud hadden ze dit willen missen! Het was voor Robert, Jolanda en Alexander de eerste marathon en misschien ook wel meteen de mooiste.

Het smaakt naar meer. In ieder geval blijft Rizoem rennen en zeker ook de kortere afstanden!

Dank aan alle sponsoren die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de Marathon NY!

 


Geplaatst: 21 november 2017
Laatst gewijzigd: 21 november 2017
 
Rizoem is aangesloten bij GroningenWoont. Dit is een samenwerking van projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties en makelaars uit Groningen met als doel het nieuwbouwwonen in Groningen onder de aandacht te brengen. Bezoek GroningenWoont via www.groningenwoont.nl